Bekentenis en arrestatie rond branden IJhorst

anoniem_22072019025900

De 23-jarige man uit Coevorden die zaterdagochtend werd aangehouden voor betrokkenheid bij een reeks branden in IJhorst heeft bekend. Bovendien werd zondagmiddag een 22-jarige man uit Meppel opgepakt, die de branden samen met de Coevordenaar zou hebben gesticht.

De verdachte uit Coevorden bekende tijdens zijn verhoor in Zwolle betrokkenheid bij de acht recente brandstichtingen in IJhorst, een dorp dat onder Staphorst valt. Wat zijn motief is geweest moet nader onderzoek uitwijzen.

De afgelopen maanden werd brand gesticht in vakantiehuisjes en donderdag in een woonboerderij. Dit veroorzaakte veel onrust en emoties. De gemeente Staphorst, de politie en het Openbaar Ministerie zijn blij met de aanhoudingen en de bekentenis en hopen dat het gevoel van veiligheid enigszins terugkeert.

De Coevordenaar trok de aandacht omdat hij te hard reed in de buurt van IJhorst. Zijn kleding bleek doorweekt en er werden wapens gevonden. De 23-jarige pyromaan wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de branden wordt voortgezet.