Van der Hoorn tekent contract bij Ajax

Redactie

Ajax heeft de transfer van Mike van der Hoorn afgerond. De 20-jarige verdediger komt definitief over van FC Utrecht en tekende donderdag een vierjarig contract, zo meldt Ajax. De Amsterdammers noemen geen transferbedrag. Ajax ziet in Van der Hoorn de opvolger van Toby Alderweireld, die waarschijnlijk naar het buitenland vertrekt.

"Dit is de mooiste club van Nederland", reageerde Van der Hoorn, die op het jeugd-EK in Israël vorige maand al kennismaakte met zijn toekomstig ploeggenoten Daley Blind, Danny Hoesen en Ricardo van Rhijn. "Dat is prettig als je voor een nieuwe club gaat spelen. Tijdens het EK hebben we al over Ajax gesproken. 'Doen', zeiden ze meteen."

Van der Hoorn zag Ajax in de afgelopen drie jaar kampioen worden. "Dus ik hoop dat dat de komende vier jaar ook gaat gebeuren", zei de verdediger, die bij FC Utrecht 44 competitieduels speelde.

De in Almere geboren mandekker zegt dat hij niet bang is voor concurrentie bij Ajax. "Ik breng in ieder geval wat lengte mee. Daarnaast hoop ik veel te leren van Frank de Boer en Jaap Stam, in hun tijd de beste verdedigers ter wereld."