McLaren richt zich op 2014

Peterselieman

Het Formule 1-team McLaren gaat al haar aandacht richten op het seizoen 2014. Het team kan dit jaar het tempo van de topteams niet bijbenen en wil voorkomen dat dit volgend seizoen ook het geval zal zijn.

Vorig jaar bleek de McLaren MP4-27 regelmatig de snelste te zijn, maar was niet altijd betrouwbaar. Er werd besloten om voor dit seizoen een compleet nieuwe bolide te bouwen, iets wat de renstal op een achterstand zette. Voor de huidige MP4-28 zullen nog enkele updates komen, maar omdat geen grote verbeteringen in de resultaten verwacht wordt zal alle aandacht op 2014 gericht gaan worden.

Teambaas Martin Whitmarsh is tegenover Autosport duidelijk. "We zijn teleurgesteld in de auto van dit jaar. Dat kan ook niet anders, want het zijn de prestaties ten opzichte van de anderen die tellen. In absolute zin zijn we sneller dan vorig jaar, maar in de rangorde zijn we achteruit gegaan. We liggen zes maanden achter op de concurrentie wat de ontwikkeling van de auto betreft. Daar hebben we duidelijk een steek laten vallen."