'Opnames Dumb and Dumber 2 in september van start'

Vincent (vinnypassy)

De opnames van Dumb and Dumber To starten nog dit najaar. "Ik geloof het pas echt als ik met Jim Carrey op de set sta, maar het ziet ernaar uit dat we in september beginnen met de opnames", zei hoofdrolspeler Jeff Daniels maandag in de talkshow Late Night with Jimmy Kimmel. Geruchten over Dumb and Dumber To doen al maanden de ronde.

De broers Peter en Bobby Farrelly, die ook Dumb & Dumber uit 1994 produceerden, lieten vorige maand weten de financiering rond hebben voor de vervolgfilm. Zij maakten toen ook bekend dat de band Empire of the Sun de soundtrack gaat verzorgen en dat Peter de film gaat regisseren.

De 58-jarige Daniels was het afgelopen jaar te zien in de politieke dramaserie The Newsroom maar maakte zijn absolute doorbraak als acteur met het melige Dumb & Dumber. Hij en Carrey spelen twee oliedomme vrienden die een mysterieus koffertje moeten terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar, een vrouw waar Carreys personage stapelverliefd op is.

"Ik heb het scenario gelezen en heb me bescheurd", liet Daniels weten over het script van Dumb & Dumber To. Ditmaal moeten de twee mannen op zoek naar een nierdonor voor het onechte kind van Daniels' personage. "Onze personages zijn inmiddels van middelbare leeftijd, daar winden we geen doekjes om, en we zijn nog steeds zo dom." De film moet volgend jaar uitkomen, precies twintig jaar na het eerste deel.

In 2003 verscheen het officieuze vervolg Dumb and Dumberer: When Harry met Lloyd. Hier waren de Farrelly's echter niet bij betrokken en twee andere acteurs speelden de hoofdrollen, wat vele fans in het verkeerde keelgat schoot.


'Opnames Dumb and Dumber 2 in september van start' (Foto: Novum)