Tientallen doden door aardverschuiving in China

anoniem_22072019025900

Dertig tot veertig mensen zijn in Dujiangyan in het westen van China bedolven door een aardverschuiving, die werd veroorzaakt door een overstroming. Reddingswerkers en speurhonden waren woensdag op zoek naar overlevenden, aldus het staatspersbureau Xinhua.

Sinds zondag zijn in de provincie Sichuan, waar Dujiangyan ligt, zo'n 360 duizend mensen getroffen door overstromingen. Elk jaar komen in Chinese berggebieden honderden mensen om het leven door overstromingen en modderstromen, die zich voordoen na zware regenval. Door ontbossing is het aantal overstromingen en modderstromen in bepaalde delen van het land toegenomen.

In Beichuan beschadigden de overstromingen van deze week het vroegere stadscentrum, dat bij de aardbeving die Sichuan in 2008 trof in een ruïne veranderde. Het verwoeste stadscentrum, met een oppervlakte van 27 vierkante kilometer, doet dienst als monument ter nagedachtenis aan de overstroming. De aardbeving van vijf jaar geleden kostte aan ongeveer negentigduizend mensen het leven.