FIA: strengere regels in pits

Peterselieman

Autosportfederatie FIA wil per direct de regels die gelden in de pitsstraat aanscherpen. Reden hiervoor is dat afgelopen zondag op de Nürburgring een cameraman geraakt is door een niet vastgezet wiel van de Red Bull van Mark Webber. Hij liep hierbij verwondingen op en zal naar verwachting volledig herstellen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet al weten dat zijn cameramensen vanaf nu niet meer door de pits mogen lopen, maar alleen vanaf de pitmuur mogen filmen. De FIA heeft deze maatregel overgenomen, waardoor er in de kwalificaties en races alleen marshals en teampersoneel zich in de pitsstraat mogen bevinden.

Verder wil de FIA dat de snelheid in de pits tijdens de race omlaag gaat van 100 naar 80 kilometer per uur. Ook moet al het personeel dat tijdens een pitsstop aan de auto werkt een helm gaan dragen. Deze beide maatregelen waren al voor 2014 aangekondigd, maar zullen nu zo snel mogelijk ingevoerd worden. Daarom is er contact opgenomen met de World Motor Sport Council dat erover moet stemmen.