Callejon van Real Madrid naar Napoli

Boris (borisz)

Jose Callejon verruilt Real Madrid voor Napoli. De 26-jarige aanvaller ondergaat woensdag een medische keuring, melden de Napolitanen. Door de grote concurrentie bij Madrid kon hij in de Spaanse hoofdstad lang niet altijd op een basisplaats rekenen.

Napoli versterkte zich deze transferperiode al met oud-PSV'er Dries Mertens. Aan het vertrek van steraanvaller Edinson Cavani lijkt weinig te doen. Naar verluidt vertrekt de Uruguayaan naar Paris Saint-Germain.

Het was dinsdag druk op de Italiaanse transfermarkt. Mauro Icardi verruilde Sampdoria voor Internazionale. De 20-jarige spits scoorde afgelopen seizoen elf goals voor Sampdoria, dat op zijn beurt Manolo Gabbiadini mocht verwelkomen. De eenmalig Italiaans international stond onder contract bij Juventus, maar brak afgelopen seizoen door tijdens een huurperiode bij Bologna.

Juventus kreeg voor Gabbiadini naast een financiële vergoeding nog meer terug in de vorm van de 22-jarige aanvaller Simone Zaza. De landskampioen verhuurt hem komend seizoen aan promovendus Sassuolo.