Boerrigter moet werken voor nieuw contract

Tiede-Jan Breevaart

Derk Boerrigter heeft een langer dienstverband bij Ajax zelf in de hand. De aanvaller moet zich komend seizoen bewijzen van trainer Frank de Boer.

De buitenspeler slaagde er in het afgelopen seizoen amper in om te overtuigen. Aan het einde van het komende seizoen loopt zijn contract af, maar zelf zou hij graag in Amsterdam blijven. "Derk had geen goed seizoen. Hij zal zich dit seizoen gewoon moeten bewijzen", zegt De Boer tegen Algemeen Dagblad.

Boerrigter maakte gedurende het voorbije seizoen nog bekend dat hij twijfelde over zijn toekomst bij Ajax. Destijds haalde directeur voetbalzaken Marc Overmars hem over.

Bij Ajax is het een normale zaak geworden dat spelers met een aflopend contract in het tweede elftal komen te spelen, als zij weigeren over verlenging te praten. Voor Boerrigter gaat die vlieger niet op. Hij mag van De Boer in de hoofdmacht zijn waarde bewijzen.

In zijn eerste contractjaar lukte het hem om het publiek van de banken te krijgen, maar daarna belandde hij in een dip. De Boer zette hem in het afgelopen seizoen regelmatig op de bank bij Ajax.