Ajax huurt Bojan van Barcelona

donroyco

Bojan Krkic speelt komend seizoen op huurbasis voor Ajax. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Barcelona. In de verbintenis is een optie voor nog een jaar opgenomen. Dat heeft de Catalaanse club zaterdag bevestigd.

Bojan kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Trainer Frank Rijkaard liet hem in 2007 op 16-jarige leeftijd debuteren in het eerste elftal van Barcelona. Toch wist hij in Camp Nou niet uit te groeien tot een vaste waarde. In vier seizoenen kwam de zoon van een Servische vader en een Spaanse moeder tot 104 competitieduels, waarin hij 26 keer scoorde.

Afgelopen seizoen speelde Bojan op huurbasis voor AC Milan, waar hij voornamelijk als invaller werd ingezet. De eenvoudig Spaans international werd door Barcelona eerder al uitgeleend aan AS Roma.

Ajax troeft onder meer PSV en Feyenoord af, die volgens de zaakwaarnemer van Bojan ook belangstelling hadden. Bojan is de tweede grote zomeraanwinst van de Amsterdammers. Vrijdag werd al een akkoord bereikt met Mike van der Hoorn, die overkomt van FC Utrecht.