Weer succes voor inline-skaters op EK

Peterselieman

De Nederlandse inline-skaters blijven tijdens het Europees kampioenschap in Almere de gouden medailles aaneen rijgen. Ditmaal won onder meer Elma de Vries een individuele gouden medaille op de puntenkoers. Ze had al een titel op de aflossing op de baan behaald.

Voor De Vries was de gouden plak op de puntenkoers gemakkelijk verdiend. Ze ontsnapte samen met de Italiaanse Federica di Natale uit het peloton, terwijl de andere Nederlandses de koers neutraliseerden. Di Natale kon geen vuist maken en moest achter de ontketende De Vries genoegen nemen met het zilver. Irene Schouten pakte de bronzen plak. Later op de avond was De Vries samen met Manon Kamminga en Bianca Roosenboom ook nog de beste op de aflossing op de weg. Op de 500 meter was Roosenboom beste Nederlandse met een zesde plaats.

Bij de mannen pakte Chrispijn Ariëns de gouden medaille op de puntenkoers, voor Jan Blokhuijsen. Op de aflossing waren Ronald en Michel Mulder samen met Lars Scheenstra de beste. Op de 500 meter werd Ronald Mulder tweede, achter de Spanjaard Ioseba Fernandez. Regerend wereldkampioen op deze afstand Michel Mulder werd in de halve finale verrassend uitgeschakeld en werd vijfde.