[Upd] [Tour] Van den Broeck geeft op

Niels (DerMeister)

Jurgen van den Broeck heeft zich bij zijn val in de slotfase van de vijfde etappe in de Tour de France lelijk bezeerd. "De pijn situeert zich vooral aan mijn knie die serieus geraakt is", vertelt de Belgische renner van Lotto-Belisol. "Voor de rest valt de schade mee; enkele minimale schaafwonden, maar dat geneest snel."

Van den Broeck kan moeilijk inschatten hoe groot de schade is. "Ik ben benieuwd hoe ik morgen zal opstaan. Na drie dagen Corsica ben je blij dat je heelhuids aan de rest van de Tour kan beginnen, maar zoals ik al vaak gezegd heb kan hier elke dag iets gebeuren." Van den Broeck werd twee keer vierde in de Tour.

Ploegdokter Jan Mathieu constateerde een serieuze zwelling en bloeduitstorting aan de rechterknie van de kopman. "Gelukkig voor Jurgen en de ploeg heeft hij niks gebroken. Na verdere behandeling en een avond en een nacht herstel zal morgenochtend blijken hoe het met hem is gesteld. We gaan ervan uit dat hij morgen start."

Update 11.03 uur

Jurgen Van Den Broeck gaat donderdag niet meer van start in de zesde etappe van de Tour de France. De Belgische klassementsrenner van Lotto-Belisol ondervindt te veel hinder van de knieblessure die hij woensdag in een valpartij opliep. Dat heeft de Belgische krant Het Nieuwsblad gemeld. Van Den Broeck eindigde vorig jaar als vierde in de Tour.