Adidas levert kritiek op Bayern-presentatie Götze en Kirchhoff

donroyco

Bayern München presenteerde vanmiddag aanwinsten Jan Kirchhoff en Mario Götze. Kledingsponsor Adidas was minder blij met de presentatie. Zowel Kirchhoff als Götze droegen een shirt van grote concurrent Nike. Dit schoot bij Adidas in het verkeerde keelgat.

"We zijn na het zien van de foto’s van de persconferentie negatief verrast. Contractueel is dergelijk gedrag ook niet geoorloofd, daar het een door Adidas gesponsord evenement was", vertelde Oliver Brüggen, woordvoerder van het kledingmerk.

Bayern reageerde begripvol. "We hebben onze excuses aangeboden", liet Bayern-perschef Markus Hörwick weten. "Götze mag voetbalschoenen van Nike dragen, maar tijdens een officiële gelegenheid als deze had hij zich aan de kledingvoorschriften moeten houden. We hebben Adidas laten weten dat dit niet meer zal gebeuren."

Kirchhoff komt transfervrij over van FSV Mainz. De verdediger tekende een contract tot medio 2016. Götze komt over van Bundesliga-concurrent Borussia Dortmund en heeft een contract tot medio 2017 bij Der Rekordmeister.