[WBD] Murray voor zesde keer op rij naar kwartfinale

Frank (franklop)

Andy Murray heeft maandag voor het zesde jaar op rij de kwartfinale van Wimbledon bereikt. De Britse publiekslieveling (2) was in de vierde ronde in drie sets te sterk voor de Rus Mikhail Youzhny (20), de bedwinger van Robin Haase in de eerste ronde. Het werd 6-4, 7-6 (5), 6-1 voor Murray, die nu op de Spanjaard Fernando Verdasco stuit.

Murray had het zeker niet gemakkelijk tegen Youzhny, die in de tweede set een 5-2 voorsprong om zeep hielp. Na verlies in de tiebreak was het verzet van de Rus gebroken. Zodoende kwam Murray weer een stap dichterbij zijn vurig gewenste titel op Wimbledon. Vorig jaar bereikte hij voor het eerst de finale. Daarin was de inmiddels uitgeschakelde Roger Federer echter te sterk.

Ook Juan Martin del Potro(8) ging in straight sets door. De als 23e geplaatste Italiaan Andreas Seppi moest er met 6-4 (2), 7-6, 6-3 aan geloven. De Argentijn stuit nu op David Ferrer (4) uit Spanje, de verliezend finalist van Roland Garros. Del Potro reikte voor het eerst in zijn carrière tot de laatste acht van Wimbledon.