'TVM overweegt terugkeer in wielersport'

Frank (franklop)

TVM overweegt een terugkeer in de wielersport in 2015. Algemeen directeur Arjen Bos heeft al gesproken met Daan Luijkx, de manager van de ploeg van Vacansoleil-DCM. De transportverzekeraar, die tussen 1986 en 1999 al deel uitmaakte van het peloton, stopt na de Olympische Winterspelen van Sochi begin 2014 met de sponsoring van de schaatsploeg.

"Ik heb inderdaad gesproken met Arjen Bos, een hele tijd geleden. Zij hebben aangegeven dat er voor 2014 in principe geen mogelijkheden zijn. Maar wij moeten eerst 2014 overleven" zegt Luijkx maandag tegen de NOS. Vacansoleil en DCM stappen na dit seizoen uit het wielrennen.

"Het helpt natuurlijk dat je zegt dat het peloton zuiver wordt", liet Luijkx weten. Ook de prestaties van Danny van Poppel spelen een rol. "Dat je dan een negentienjarige jongen met de wereldtop ziet sprinten. Dat was een aantal jaar geleden ondenkbaar. Dat zegt wat, denk ik."

TVM trok zich terug uit de Ronde van Frankrijk na de Tour du Dopage van 1998. In die Tour stapte de hele ploeg af en belandde ploegleider Cees Priem in de gevangenis.