[Tour] Gerrans blij met 'nipte' overwinning op Sagan

Frank (franklop)

Simon Gerrans vindt het fantastisch dat hij de derde etappe van de Tour de France op zijn naam heeft geschreven. De Australiër van Orica-Greenedge klopte op de meet Peter Sagan. "Ik zag dat Sagan in de overgebleven groep zat, maar ik heb gewoon zelf alles gegeven. Het was een nipte, maar belangrijke overwinning", sprak Gerrans na het sprintduel met Sagan, die als troostprijs wel de groene trui van Marcel Kittel mocht overnemen.

Gerrans, die in 2008 namens Crédit Agricole ook een etappe in de Tour won, kijkt terug naar vorig seizoen. "Alles ging toen goed bij Orica-Greenedge, maar een zege in de Tour ontbrak nog. Dat hebben we nu rechtgezet."

Alles liep in de derde etappe volgens plan, geeft Gerrans aan. Hij zag ploeggenoot Simon Clarke bij de ontsnapping van de dag zitten. "Het was de bedoeling om iemand in de kopgroep te hebben. Als de achtervolgende groep de vluchters zou terughalen, was ik de aangewezen persoon om te sprinten voor ritwinst."

Het was niet alleen de eerste tourzege voor Orica-Greenedge, maar het was ook voor het eerst dat een Australiër in een Australische ploeg een etappe in de Tour won. "Een mooie mijlpaal, zeker na het debacle met onze teambus", besluit Gerrans. De bus van Orica-Greenedge kwam zaterdag in de eerste etappe vast te zitten onder de finishboog.