Productie online Transformers-game in problemen

Oscar.

De productie van het online browserspel Transformers Universe heeft averij opgelopen. De game van Jagex, die over zes maanden af zou moeten zijn, wordt herbouwd met andere software. Ook heeft het gamebedrijf dertien medewerkers op straat gezet. Dat schrijft de Britse gamewebsite Eurogamer op basis van ingewijden.

Het productieteam dat werkte aan het online browserspel is verder uitgedund. Verschillende medewerkers zijn overgezet naar het team dat zich bezighoudt met het online spel Runescape 3. Dat spel wordt gemaakt op basis van HTML5-technieken en moet eind dit jaar, grofweg tegelijk met Transformers Universe, te spelen zijn op pc's en tablets.

Medewerkers van het bedrijf maken zich zorgen over de voortgang van Transformers Universe, zo schrijft Eurogamer. Hoewel het gemakkelijker zou moeten zijn een game te bouwen met de nieuwe software, zou de tijdslimiet van zes maanden de kwaliteit van de game niet ten goede komen.

Transformers Universe moet een gratis online spel worden voor webbrowsers. Spelers kiezen de kant van de Autobots of die van de Decepticons en moeten vervolgens een team vormen om missies mee uit te voeren.


Productie online Transformers-game in problemen