[Upd] Geen akkoord Rodney Sneijder en Sanliurfaspor

donroyco

Rodney Sneijder speelt komend seizoen hoogstwaarschijnlijk net als zijn broer Wesley Sneijder in Turkije. De 22-jarige middenvelder van RKC heeft een principeakkoord bereikt met tweededivisionist Sanliurfaspor, zo meldt de Turkse club maandag op de clubsite.

Sneijder wordt door Sanliurfaspor aangekondigd als het broertje van Wesley Sneijder, die bij Galatasaray uit Instanbul onder contract staat. Sanliurfaspor, een club uit het zuidoosten van Turkije vlak bij de Syrische grens, werd afgelopen seizoen twaalfde op het op een na hoogste niveau van het land.

Sneijder heeft bij RKC nog een contract tot medio 2014. Het is nog niet duidelijk welk bedrag de club uit Waalwijk ontvangt en hoeveel jaar de middenvelder gaat tekenen in Turkije. Sneijder speelde afgelopen seizoen 26 duels voor de eredivisionist, waarvan veertien keer als invaller. Daarvoor kwam hij uit voor FC Utrecht.

Update 15.35 uur 
Volgens Rodney Sneijder zijn de berichten over een principeakkoord met Sanliurfaspor uit de lucht gegrepen, zo meldt hij aan de Telegraaf. "Berichten dat ik een principeakkoord zou hebben, zijn nergens op gebaseerd", aldus Sneijder.

"Sanliurfaspor is een club met grote ambities, wil per se naar de hoogste divisie promoveren. Ik heb een goed gesprek en een topaanbieding gehad. Daar ga ik nu over nadenken, want er zijn meer clubs die me willen. Nu overhaaste beslissingen nemen, heeft geen zin", zo besluit de middenvelder.