Cancellara blijft aan na sponsorwissel

donroyco

Fabian Cancellara blijft tot en met 2016 bij zijn huidige wielerploeg. Dat meldt de Zwitserse krant Blick maandag. De 32-jarige renner, die een aflopend contract had, moet het speerpunt blijven van de ploeg als Radioshack-Leopard komend jaar verder gaat onder de naam Trek. De Amerikaanse fietsenproducent is momenteel als cosponsor aan de equipe verbonden.

"Cancellara is het hart van dit team", zegt teammanager Luca Guercilena. Volgens de krant gaat de renner bijna vier miljoen euro per jaar verdienen. In het contract zou een optie opgenomen zijn die Cancellara de kans biedt om na zijn actieve loopbaan een functie bij Trek in te vullen.

De Zwitser, sinds 2011 aan de wielerploeg verbonden, kondigt op Twitter aan dat hij maandagavond meer duidelijkheid geeft over zijn toekomst. Cancellara domineerde dit kalenderjaar de kasseienklassiekers met overwinningen in Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en de E3 Prijs Harelbeke.

Andy en Fränk Schleck kunnen ook bij Trek blijven, maar moeten dan driekwart van hun salaris inleveren. De gebroeders moeten dan akkoord gaan met een jaarinkomen van een half miljoen euro. De 28-jarige Andy Schleck rijdt momenteel de Tour de France, zijn vijf jaar oudere broer Fränk is vanwege dopinggebruik geschorst tot 14 juli.