Maher als een held onthaald bij PSV

donroyco

Adam Maher is door honderden fans welkom geheten bij PSV. De 19-jarige middenvelder doorstond maandagochtend de medische keuring en zet later op de dag zijn handtekening onder een vijfjarig contract. "Dit is een topclub en het is lekker om hier te spelen", liet hij weten op de website van de Eindhovenaren.

Maher verscheen nog niet op het trainingsveld van PSV, dat maandag onder leiding van trainer Phillip Cocu zijn eerste training afwerkte op de Herdgang. De van AZ overgekomen international, die met nummer zes gaat spelen, begint volgende week maandag aan het nieuwe seizoen.

"Ik denk dat het alleen maar goed is voor mijn ontwikkeling", aldus Maher over zijn overstap. "De clubs zijn er uitgekomen en daardoor ben ik nu PSV'er. PSV heeft zijn best gedaan om mij te halen en heeft voor mij gevochten, zo zie ik dat. Nu wil ik het met prestaties laten zien."

Bang voor druk is de middenvelder, die hoge verwachtingen heeft, niet. "Mensen gaan meer van je verwachten. Bij AZ heb ik ook topjaren gehad, maar ik was wel toe aan een nieuwe stap. Ik denk dat we een heel goed team hebben en dat het goed gaat komen."

PSV begon maandag als laatste van de topclubs aan de voorbereiding. Cocu, de opvolger van Dick Advocaat, had slechts een kleine groep tot zijn beschikking. Onder meer de meeste spelers die met Jong Oranje op het EK speelden sluiten pas volgende week aan.