Ron Perlman houdt hoop voor Hellboy III

ArtistA (Jonathan)

Ron Perlman blijft hopen op een derde Hellboy-film. "Guillermo en ik willen de film maken", zegt de Amerikaanse acteur over de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro, met wie hij ook onlangs Pacific Rim afleverde, in het augustusnummer van het Britse filmblad Empire. "Het hangt er alleen vanaf of iemand er geld in ziet."

"Toen we van de set van Hellboy 2 liepen, waren we beiden helemaal klaar met Hellboy", biecht de 63-jarige Perlman op, die het personage speelt van de vuurrode demon die de aarde moet beschermen. "We wilden Hellboy nooit meer zien."

Maar na een jaar besefte de acteur dat hij de fans niet mocht laten zitten met een onafgerond verhaal, waarin een enorme demon is neergedaald om onze planeet te verwoesten. "Er gaat inmiddels geen gesprek met Guillermo meer voorbij waarin we het niet even over die film hebben", zegt Perlman. "Ik heb hem ook gezegd dat ik besef dat het een enorme kluif wordt en dat de derde film tweemaal zo duur moet worden als de eerste twee samen."

Pacific Rim, waarin de mensheid het met enorme gevechtsrobots opneemt tegen buitenaardse monsters, draait vanaf 18 juli in de Nederlandse bioscoop.


Ron Perlman houdt hoop voor Hellboy III (Foto: Novum)