Massa: "Door klapband podium gemist"

Peterselieman

Ferrari-coureur Felipe Massa weet zeker dat als hij geen klapband had gekregen hij gisteren op Silverstone het podium had gehaald. Door het bandenprobleem zakte de Braziliaan terug naar het achterveld, maar daarna profiteerde hij optimaal van de omstandigheden om nog zesde te worden.

Massa ving de race aan op plaats elf, maar kende een raketstart, waardoor hij zich na één ronde al terugvond op de vijfde positie, achter de eveneens goed gestarte Adrian Sutil. "Ik had een goede start en reed een goed tempo. Ik kon meedoen voor het podium, maar toen plofte ineens mijn achterband en was het over."

Het rubber begaf het in een langzamere bocht. "Het had veel erger af kunnen lopen. Ik ben blij dat het in bocht vijf gebeurde en niet in een hele snelle bocht. Het is erg gevaarlijk en dit mag niet meer gebeuren. Ik ben teleurgesteld doordat mijn podiumfinish in rook op ging, maar ik ben blij dat ik het er goed vanaf heb gebracht." De Braziliaan vindt dan ook dat er iets aan de banden moet gebeuren, want de klapbanden vormen een potentieel risico.

In plaats van Massa ging zijn teamgenoot Fernando Alonso naar het podium. De Spanjaard had geluk dat zijn band niet plofte, al zaten er linksachter ook diepe groeven in. Daarnaast had de teamleider van Ferrari geluk dat naast Massa ook Lewis Hamilton een klapband opliep. De Brit werd hierna achter Alonso nog vierde. Verder viel Sebastian Vettel uit met een versnellingsprobleem, waardoor de derde plaats voor de Ferrari-coureur 'mazzel' was.