Viergever: "Hoop dat er een club komt"

Niels (DerMeister)

Nick Viergever heeft er met Jan Wuytens een concurrent bij. In de voorbereiding moeten de twee linksbenige centrale verdedigers vechten voor hun plekje.

De 24-jarige Viergever moet de strijd aangaan met Wuytens, die FC Utrecht verliet voor de club uit Alkmaar. "Jan is een goede speler. Hij heeft in de eerste weken laten zien dat hij een aanwinst voor AZ is. Het is alleen maar goed dat hij er is. Het heeft totaal geen zin om in de eerste oefenwedstrijd te gaan kijken hoe je concurrent het doet", zegt Viergever in gesprek met RTV Noord-Holland.

De aanwezig van de Belg zorgt niet voor meer druk bij de Nederlandse mandekker. "Ik weet wat ik kan en ben eigenlijk totaal niet met de concurrentie bezig. Ik ben bezig om het team goed te laten voetballen en niet dat ik het beter moet doen dan Jan."

De achterhoedespeler is niet bezig met een transfer, maar hij sluit een overstap naar grotere club ook niet uit. "Ik heb vorig jaar mijn ambitie uitgesproken. Als er een mooie club komt die voor mij goed is, zou ik graag de stap willen maken. Laten we hopen dat het komt en als die club niet komt dan blijf ik nog een jaar bij AZ", besluit Viergever.