[GP2] Uitslagen races Silverstone

Peterselieman

Sam Bird en Jon Lancaster hebben de GP2-races op Silverstone op hun naam geschreven. Voor de Nederlanders Robin Frijns en Daniël de Jong liep het weekend uit op een drama. Beiden kenden vele problemen en eindigden dan ook niet in de punten.

Race 1

Bird profiteerde in de beginfase van de race van duw en trekwerk tussen polesitter Marcus Ericsson en Felipe Nasr. Ericsson werd uiteindelijk bestraft met een drive-through omdat hij zich te veel verdedigde. Stefano Coletti had kunnen profiteren van de strijd, maar moest in de remmen, waarna Bird vrije doorgang had en eenvoudig naar de zege kon rijden voor Stephane Richelmi en Tom Dillmann die door goed te rijden naar voren waren gekomen.

Frijns klom gedurende de race vanaf plaats zestien op naar een plek binnen de punten. De Nederlander had echter te veel van zijn banden gevergd en werd dertiende. De Jong verging het niet veel beter, want na een botsing in de tweede ronde en een straf was er niet meer dan een 22e plek voor hem weggelegd.

Race 2

Lancaster kende vanaf de vierde plaats een zeer goede start en pakte de leiding. De teamgenoot van Frijns zou deze positie niet meer afstaan. Rio Haryanto werd tweede, voor James Calado die vanaf de achtste positie zich een weg naar voren had gebaand. Frijns startte vanaf de elfde positie, maar moest al na enkele ronden met problemen opgeven. De Jong kwam niet verder dan een achttiende positie.

In het klassement leidt de dit weekend puntloos gebleven Coletti nog altijd met 120 punten. Hij heeft een voorsprong van 22 punten op Nasr die slechts twee punten dichterbij is gekomen. Bird staat nu met 89 punten derde. Frijns zakte naar een negende positie met een totaal van 37 punten. De Jong is met één puntje 23e.