[Upd] PSV haalt Jozefzoon en Bruma

Tiede-Jan Breevaart

Na het vertrek van Dries Mertens en Jeremain Lens zocht PSV naar een buitenspeler. Deze hebben ze in de persoon van Florian Jozefzoon gevonden.

De jeugdinternational stond op de verlanglijst van Ajax, FC Twente en Benfica maar strijkt dus neer in het Philips Stadion. Hij komt over van RKC Waalwijk waar hij nog een contract had tot 2014. Bij PSV tekent hij tot medio 2016.

Jozefzoon sprak eerder met FC Twente, maar vanwege geldgebrek ging de transfer niet door. PSV heeft door de verkopen van Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Dries Mertens (Napoli) wel liquide middelen voor handen. Hoe hoog de transfersom is is niet bekendgemaakt.

Update 13.24 uur 

PSV heeft zich versterkt met Jeffrey Bruma. De 21-jarige verdediger wordt overgenomen van Chelsea, dat hem de afgelopen twee seizoenen verhuurde aan Hamburger SV. De Rotterdammer tekent bij PSV een contract voor vier jaar, maakte de club donderdag bekend.

Als Bruma de medische keuring doorstaat, voegt hij zich maandag op de eerste trainingsdag bij de selectie. De Eindhovenaren hebben met Chelsea afspraken gemaakt over een mogelijke terugkoop in de toekomst.

Bruma maakte in 2009 zijn debuut in de hoofdmacht van Chelsea. Daarna volgde huurperiodes bij Leicester City en HSV. De verdediger kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal.