Topman Hollenshead na 17 jaar weg bij Id Software

Pheno

Topman Todd Hollenshead vertrekt bij gamestudio Id Software. Volgens uitgever Bethesda, het moederbedrijf van Id Software, zijn de twee partijen vriendschappelijk uit elkaar gegaan. Hollenshead, die zelf nog geen reactie heeft gegeven, was sinds 1996 de baas bij de studio.

Het is niet bekend wat Hollenshead nu gaat doen. In een verklaring tegenover de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN stelt Bethesda, sinds 2009 eigenaar van Id Software, dat hij zich aan 'andere persoonlijke interesses' wil wijden.

De eerste game die onder de leiding van Hollenshead op de markt werd gebracht, was het schietspel Quake uit 1996. Daarna volgden onder meer de schietspellen Quake 3 Arena, Rage en het vorig jaar uitgegeven Doom 3: BFG Edition.

De topman kwam kwam ook negatief in het nieuws, bijvoorbeeld toen eind 2011 de bedrijfsservers van de studio werden gekraakt en e-mails van zijn hand uitlekten. In een van die e-mails schreef Hollenshead dat hij blij was met de promotie voor de Doom-reeks na de schietpartij van Anders Breivik in Noorwegen. Daarbij kwamen 69 mensen om het leven.

Id Software werkt op dit moment aan nieuwe software waarmee andere spellen van moederbedrijf Bethesda gemaakt kunnen worden. Daarnaast zou de gamestudio bezig zijn met het schietspel Doom 4.


Topman Hollenshead na 17 jaar weg bij Id Software