KNVB akkoord met trainersconstructie FC Twente

Frank (franklop)

FC Twente mag met de huidige trainersconstructie het komende seizoen beginnen. Dat bevestigt een woordvoerder van de KNVB woensdag. Michel Jansen wordt hoofdtrainer en Alfred Schreuder, afgelopen seizoen interim-trainer, zal hem als assistent bijstaan.

De Tukkers wilden in eerste instantie Schreuder graag behouden als eerste coach, maar hij beschikt niet over de benodigde papieren als hoofdtrainer. Schreuder gaat een trainerscursus betaald voetbal volgen, zodat hij in de toekomst het stokje van Jansen kan overnemen.

Schreuder zal mogelijk meer veldtrainingen verzorgen, maar formeel gezien is Jansen de hoofdtrainer. Hij zal na de wedstrijd bij de persconferenties aanwezig zijn. Schreuder is overigens niet de enige assistent. Kees van Wonderen, Youri Mulder en Boudewijn Pahlplatz staan Jansen ook bij.

De licentiecommissie zal toezien of de contractuele afspraken in de praktijk worden nageleefd. Een woordvoerder van de KNVB wilde niet op die afspraken ingaan. "FC Twente heeft bij ons 13 juni een voorstel ingediend. Dat heeft de KNVB goedgekeurd nadat we maandag aanvullende informatie hebben gekregen."