Verbeek wil Van Gaal tegemoet komen

Tiede-Jan Breevaart

Gertjan Verbeek heeft met Jan Wuytens en Nick Viergever twee opties voor de positie van linkercentrale verdediger. De coach denkt erover om Viergever linksback te zetten.

AZ nam Wuytens deze zomer over van FC Utrecht, een speler die het best is op de plek van linkercentrale verdediger. Nick Viergever is dat ook, wat dus zorgt voor een luxeprobleem. "Ze kunnen inderdaad niet allebei tegelijk op die plek spelen", laat AZ-trainer Gertjan Verbeek weten aan het Noordhollands Dagblad.

"Maar misschien zet ik één van de twee dan wel op een andere positie. Niet Wuytens, want die kan dat niet, maar Viergever wel. Linksback, ja. Daar zal Van Gaal ook blij mee zijn", refereert Verbeek aan de wens van Louis van Gaal om de verdediger als linkaback te gebruiken. Dit omdat Viergever bij Oranje dan eerder in beeld komt.

De 24-jarige speler heeft zelf voorkeur voor een centrale positie. "Ik voel me niet te groot voor de plek van linksback, maar het liefst speel ik centraal", zegt Viergever zelf. "Dat doe ik bij AZ al twee jaar."

Viergever heeft bij AZ een contract tot 2014 en is niet van plan te verlengen. Daarom hoopt hij deze zomer nog op een transfer. "Mocht ik gewoon hier blijven, omdat het niet tot een transfer komt, dan blijf ik ook het liefst centrale verdediger."