NAC Breda wil zes nieuwe spelers

Tiede-Jan Breevaart

NAC Breda wil zich deze transferperiode versterken met zes nieuwe spelers. Er is een klein budget om de ploeg te versterken.

"We moeten daarin creatief zijn, omdat we een klein budget hebben moeten we vooral slim werken." Die laatste zin kunnen ze intussen dromen in Breda. Toch is er wat geld om spelers te halen. En dat komt met name door de transfer van Nemanja Gudelj naar AZ. Met zijn vertrek levert NAC weliswaar veel kwaliteit in, maar komt er drie miljoen euro binnen.

Niet alleen zijn er versterkingen nodig om het vertrek van Gudelj op te vangen, maar ook omdat het centrale duo op het punt staat te vertrekken. Kees Luijckx gaf aan het einde van het seizoen al aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging, Eric Botteghin staat in serieuze belangstelling van FC Groningen.

In een interview met BN De Stem legt trainer Nebojsa Gudelj zijn eisen op tafel. "Zes spelers. We moeten daarin creatief zijn, omdat we een klein budget hebben moeten we vooral slim werken. Voetballers die met hun ervaring goed passen bij de jongeren binnen de selectie."

Mogelijke versterkingen zijn Gill Swerts, Boldizsar Bodor en Matthew Amoah. Zij trainen de komende twee weken mee met NAC. "Zij zijn hier om conditie op te bouwen", legt Gudelj uit. "Wij kunnen op deze manier hun kwaliteiten inschatten. Voor de backposities zoeken wij versterking: Swerts (rechts) en Bodor (links) zouden daarvoor een optie kunnen zijn. Amoah is voor de spitspositie."

Nog een speler die in verband werd gebracht is Daniël de Ridder. "Hij staat meestal op de flanken, maar ik kan hem ook gebruiken als aanvallende middenvelder. Hij is creatief, sterk aan de bal en goed in een-tegen-eensituaties. Maar we hebben nog andere opties", aldus Gudelj.