Jalabert stopt bij tv na beschuldigingen

Niels (DerMeister)

Laurent Jalabert geeft deze zomer geen commentaar op de Franse televisie en radio tijdens etappes van de Tour de France. De oud-renner kwam tot die beslissing na beschuldigingen maandag in L'Équipe. Volgens de Franse krant heeft de oud-renner in de Tour van 1998 epo gebruikt.

Jalabert wil zijn handen vrij hebben om zich op zijn verdediging te kunnen richten. "Bovendien wil ik voorkomen dat mijn aanwezigheid het imago van mijn werkgevers schaadt", vertelde hij aan het Franse persbureau AFP. Jalabert zou tijdens de Tour voor zowel RTL Radio als de Franse publieke tv werkzaam zijn.

Het dopinggebruik van Jalabert werd volgens L'Équipe aangetoond nadat stalen uit de Tour van 1998 zes jaar later opnieuw werden getest. Deze testen werden anoniem uitgevoerd. Een parlementaire onderzoekscommissie die doping in het Franse wielrennen onderzoekt zou nu alsnog de juiste namen bij de monsters hebben weten te vinden.

Jalabert liet vorige maand in gesprekken met de commissie weten nooit bewust doping te hebben gebruikt. "Na de etappes zorgde de doktoren voor de renners. Ze deden wat goed was voor ons herstel en wij vertrouwden ze, maar wisten niet precies wat we kregen toegediend. We stelden geen vragen. Kregen we doping? Volgens mij niet."