[WBD] Ook De Bakker en Rus uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Thiemo de Bakker heeft zijn eersterondepartij op Wimbledon niet kunnen winnen. De Westlander, de nummer 93 van de wereld, boog voor de zes plaatsen hoger gerangschikte Amerikaan James Blake: 1-6, 3-6, 2-6.

De Bakker liep tegen Blake direct achter de feiten aan en pas bij een 5-0 achterstand won hij zijn eerste game. Ook in de tweede set brak Blake de Nederlander snel en aan het einde van die set nogmaals. In de derde set kwam De Bakker met 2-0 achter en die achterstand kwam hij niet meer te boven. Op 5-2 voor Blake serveerde hij om in de wedstrijd te blijven, maar ook dat lukte niet.

De Bakker raakte gedurende de partij gefrusteerd, wat uiteindelijk leidde in een uitbarsting waarbij hij zijn racket kapot sloeg. Na de uitschakeling van Robin Haase maandag en De Bakker dinsdag is van de Nederlandse mannen alleen Igor Sijsling nog actief op Wimbledon. Hij komt later dinsdag op de baan.

Rus in twee sets onderuit tegen Puchkova
Arantxa Rus is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde op Wimbledon. De Nederlandse tennisster moest haar meerdere erkennen in Olga Puchkova: 6-4, 6-2. De Russische staat 86e op de wereldranglijst, zeventig plaatsen hoger dan Rus. Nederland heeft nu geen vrouwelijke inbreng meer in het enkelspel. Eerder verloren Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek hun partij.

Rus begon de eerste set voortvarend. Ze brak Puchkova in de eerste servicegame en behield daarna haar eigen opslag. Die 2-0 voorsprong gaf ze echter snel weg. De Russische won vijf games op rij en wist haar break voorsprong te behouden.

Ook in het tweede bedrijf kwam Rus er niet aan te pas. Bij een stand van 5-1 knokte ze zich nog terug en brak Puchkova's opslagbeurt, maar Rus leverde vervolgens haar eigen service in. De speelster uit Rusland had aan haar tweede matchpoint genoeg.