FOK! wat een weer... Licht wisselvallig

Stephan (Stephan5)

Welkom bij dit weerbericht! Gisteren was het een overwegend bewolkte en kille dag. Er zijn een paar plaatsen geweest die niet boven de 14 graden uitkwamen en dat is eind juni natuurlijk dieptriest te noemen. Op plaatsen waar het wel opklaarde liep het kwik zowaar nog even naar 18 graden op. Verder vielen er zeker in het binnenland nog vrij veel buitjes, maar grote hoeveelheden waren dat niet.

Vandaag heeft het westen van het land het beste weer, want daar breekt de zon goed door en blijft het ook droog. In het binnenland ontstaat er wat meer bewolking en kan er hier en daar nog een kleine bui vallen. Er staat een matige wind die naar het noordwesten toe draait en uit deze hoek hoeven we zeker geen warmte te verwachten. Gemiddeld blijft het kwik wel bij een graad of 17 steken. Op de ene plek iets koeler, terwijl het op een zonnigere plek iets warmer zal worden.

Ook de komende dagen houden we dit ietwat saaie en licht wisselvallige weertype.

In Spanje is het kwik eindelijk op 'niveau' gekomen na een lange koude en tevens natte periode. De 40 graden is nog net niet bereikt, maar het scheelt niet veel. Verder is het ook al een tijdlang behoorlijk warm in Finland. Op de Balkan en in de Alpen vielen er dan weer een aantal stevige buien.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Bloem
De natuur staat in volle bloei en KlapMongeaul weet alle mooie plekjes wel te vinden.