Booy nieuwe coach Go Ahead Eagles

Stefan (sportfreak)

Foeke Booy wordt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Sport Promotion maandag. De promovendus uit Deventer zat zonder trainer sinds Erik ten Hag besloot op een aanbod van Bayern München om trainer van het tweede team te worden in te gaan. Booy tekent voor een seizoen met een optie voor nog een jaar.

Booy en Go Ahead zijn snel tot overeenstemming gekomen. "De concrete interesse van Go Ahead is zaterdag gaan spelen", zegt hij. "Zondag zijn we er met een positief gevoel uitgekomen."

De Fries heeft vertrouwen in zijn nieuwe ploeg. "Het is een jonge, talentvolle ploeg die met fris voetbal promotie heeft afgedwongen", weet hij. Handhaving is voor de Eagles het belangrijkste doel. "n in het verlengde daarvan zullen we gezamenlijk proberen ons verder te ontwikkelen. De groep heeft niet veel ervaring met de Eredivisie."

Booy werkte afgelopen seizoen bij Cercle Brugge. Hij werd in november bij de Belgische ploeg aangesteld, maar begin april alweer ontslagen. De 51-jarige Fries was in Nederland eerder werkzaam bij FC Utrecht en Sparta Rotterdam.