[Confed. Cup] Spanje als groepswinnaar naar halve finale

Boris (borisz)

Door een 3-0 overwinning op Nigeria heeft Spanje zich als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup. Linksback Jordi Alba scoorde twee keer.

In theorie had Nigeria nog kans om zich te plaatsen voor de halve finale, maar al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat dat niet zou gebeuren. Vlak nadat Uruguay al in de tweede minuut op voorsprong kwam tegen Tahiti, schoot Jordi Alba raak in Fortaleza. Na een pass van een ijzersterk spelende Andres Iniesta, liep Alba simpel door de achterhoede van Nigeria en schoot raak. Even daarvoor was het Iniesta die in de eerste minuut al had kunnen scoren.

Na de vroege achterstand gooide Nigeria alle schroom van zich af en speelde het lekker mee in deze wedstrijd. Kansen waren er genoeg voor de Afrikanen, maar de bal wilde er maar niet in. Nigeria deelde veel speldenprikjes uit aan Spanje, maar het was de wereldkampioen die de beste kansen kreeg. Cesc Fabregas raakte de paal en Roberto Soldado wist tot twee keer toe niet tot scoren te komen oog in oog met doelman Enyama. De spits van Valencia speelde een ongelukkige wedstrijd en werd na een klein uur spelen vervangen door Fernando Torres.

Torres had minder moeite met het vinden van het doel. Bij zijn eerste balcontact was het meteen raak. Hij kopte raak uit een harde voorzet van Luis Pedro. Met nog een half uur op de klok was het geloof bij Nigeria volledig weg. Dat leverde voor Spanje nog de 3-0 op. Opnieuw was het Alba die scoorde. Hij werd de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en schoot kinderlijk eenvoudig binnen.

Na een overwinning op Tahiti, een nederlaag tegen Uruguay volgt een nederlaag tegen Spanje. Met drie punten uit evenveel wedstrijden zit het seizoen er eindelijk op voor de Nigeriaanse internationals. Voor die van Spanje nog niet. Zij nemen het aanstaande donderdag op tegen Italië in de halve finale.