Holman blijft ambitieus bij 'oliedollarclub'

Maarten (rubbereend)

Brett Holman blijft ook bij zijn nieuwe club Al-Nasr ambitieus op sportief gebied. De middenvelder twijfelde lang over zijn nieuwe avontuur.

"Aston Villa is goed met mij omgegaan, maar het zat er hier helaas niet in voor mij", treurt de Australiër tegenover The National. "Toch wil ik ook bij Al-Nasr mijn sportieve ambities waarmaken", gaat hij verder.

"Het is een grote stap, van de Premier League naar de Verenigde Arabische Emiraten. Ik heb dan ook lang getwijfeld over mijn transfer", gaat hij verder. Holman lijkt ondanks zijn uitspraken zijn sportieve carrière voorlopig vaarwel te zeggen. De competitie in het verre oosten staat namelijk vooral bekend om zijn hoge salarissen, en niet om zijn hoge niveau.

Holman kan niet terugkijken op een succesvolle periode in Birmingham. Na zijn overzeese transfer van Nederland naar Engeland verandert zijn imago van vaste basiskracht in het beeld van een vaste invaller. Toch staan er na zijn enige Premier League-seizoen 27 competitieduels achter zijn naam.

Het is door zijn overgang naar Al-Nasr nog maar de vraag of we Holman volgend jaar tijdens het WK in Brazilië terugzien. Normaal gesproken is hij een vaste waarde voor de Australiërs, maar veel spelers die eenzelfde overstap hebben gemaakt, verdwenen uit beeld. Australië is al geplaatst voor het WK.