Luiten en Derksen gedeeld tiende in München

Maarten (rubbereend)

Joost Luiten en Robert-Jan Derksen zijn bij de BMW International Open in München op de gedeelde tiende plaats geëindigd. De Nederlandse golfers sloten het toernooi af met een totaal van 275 slagen, dertien onder par. Dat zijn er vijf meer dan de Zuid-Afrikaanse winnaar Ernie Els, die zijn koppositie zondag met succes verdedigde.

Twee weken na zijn overwinning in Oostenrijk was Luiten ook op de baan in Zuid-Duitsland tot de slotdag kansrijk. Op de veertiende hole moest hij echter een triple bogey toestaan en daarmee waren zijn kansen op de eindzege verkeken. Dankzij twee birdies kon de Bleiswijker uiteindelijk nog een scorekaart van 71 slagen overhandigen.

Luiten zag Derksen langszij komen. De Blaricummer ging op de laatste dag rond in 69 slagen (twee bogeys en vijf birdies) en ontvangt daardoor net als Luiten 32.325 duizend euro prijzengeld. Maarten Lafeber eindigde als 62e.

Els moest de koppositie na de derde ronde nog delen met de Fransman Alexander Levy en de Zweed Alexander Noren. Aan een ronde van 69 had hij echter genoeg om de titel voor zich op te eisen.