Mahut sprakeloos na toernooizege in Rosmalen

Boris (borisz)

Nicolas Mahut kon het niet geloven dat hij in Rosmalen zaterdag voor de eerste keer een ATP-finale winnend afsloot. "Ik ben sprakeloos. Een halfjaar geleden wist ik niet of ik ooit nog een ATP-toernooi zou spelen", zei de 31-jarige Fransman na zijn verrassende zege op Stanislas Wawrinka (2) met 6-3 en 6-4.

De qualifier speelde in februari zijn eerste wedstrijd na een zware knieblessure. "De coach benadrukte waar ik een halfjaar geleden stond." Zijn woorden waren 'de sleutel voor de winst' volgens Mahut. "De druk lag bij Wawrinka ,peperde hij me in."

Mahut maakte een gehaaste indruk op de persconferentie in Rosmalen. "Ik moet snel naar Schiphol. Anders mis ik mijn vliegtuig naar Londen." Daar wacht Jan Hajek in de eerste ronde. "Wimbledon is het mooiste grastoernooi ter wereld. Maar ik wil niet vergeten van dit moment te genieten."

Wawrinka, nummer tien op de wereldranglijst, had lovende woorden voor de winnaar in Rosmalen. "Mahut heeft hier zeven wedstrijden gewonnen. Op basis van zijn spel dit toernooi heeft hij de titel verdiend."