[HWL] Oranjevrouwen verliezen finale na shoot-outs

Boris (borisz)

De Oranjevrouwen hebben zaterdagmiddag de RHWL-finale van Duitsland verloren. Na de reguliere speeltijd was de stand gelijk (1-1) waardoor shoot-outs een winnaar moesten aanwijzen. Onze oosterburen hielden hierin hun hoofd het koelst: 3-4.

Nederland had wederom de eerste grootste kans van de wedstrijd. Binnen twee minuten mochten de Oranjevrouwen aanleggen voor een strafcorner. Maartje Paumen benutte deze echter niet, want goalie Barbara Vogel voorkwam met een knappe redding een treffer. Vervolgens was Oranje nog een paar keer dicht bij een openingstreffer via Ellen Hoog en Carlien Dirkse van den Heuvel, maar ook deze kansen bleven onbenut.

In de 23ste minuut leek het dan eindelijk zover te zijn. Kitty van Male kwam alleen voor de keeper te staan, na een pass vanuit de verdediging van Caia van Maasakker. De rappe aanvaller verzaakte te scoren, haar loeiharde backhandschot ging hoog over. Uiteindelijk maakte Kim Lammers aan al het lange wachten een einde. Na een voorzet van Kelly Jonker, speelde de routinier al duikend de bal achter Vogel: 1-0. Even later had Jonker de kans om de voorzet van Lammers een passend einde te geven, maar ze tikte de bal naast.

Na rust was het Duitsland dat binnen korte tijd een korte hoekslag mocht nemen. Via een variant kwam de bal terecht bij Lena Jacobi, die deze vol op de knie van Eva de Goede pushte. Even leek het erop dat de middenvelder een fikse blessure overhield, maar het bleek mee te vallen. Na een kwartier stond ze weer in het veld.

In de tijd dat De Goede ontbrak werd het duel voornamelijk op het middenveld afgewerkt. Beide ploegen hadden wat kansjes, maar heel spannend was het niet. Pas in de slotfase van het duel dook Oranje – via Lammers, Van Male en Verschoor – gevaarlijk op voor het doel van de Duitse sluitpost, maar het drietal verzilverde deze kansen niet. Lang leek het erop dat het duel in een 1-0 overwinning zou eindigen, maar in de laatste twee minuten kreeg Duitsland een strafcorner. Prompt scoorden onze oosterburen via Janne Müller-Wieland de gelijkmaker waardoor er shoot-outs nodig waren om de wedstrijd te beslissen. De Duitsers namen deze het beste en wonnen de wedstrijd.