RKC wil na Zoet Room van Vitesse huren

donroyco

RKC Waalwijk is nadrukkelijk opzoek naar een nieuwe doelman. De Brabanders komen uit bij de reservekeeper van Vitesse, Eloy Room. Het Algemeen Dagblad meldt dat RKC Eloy Room hoopt los te weken bij Vitesse. Daar is hij al een aantal jaar de vaste stand-in van eerste keeper Piet Velthuizen. Die rol is Room zat en RKC kan uitkomst bieden voor de sluitpost.

RKC gaat opnieuw voor een huurling, aangezien die formule met Jeroen Zoet goed werkt. Zoet stond de afgelopen twee seizoenen onder de lat en is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare keeper. Sterker nog, Zoet begint het seizoen als eerste doelman bij PSV.

Daarnaast kan Room een goedkope oplossing zijn voor het kleine budget van de club. Het moet er dan wel uitkomen met Vitesse. Hoofdonderwerp aan de onderhandelingstafel zal het salaris van de keeper zijn. Als RKC dat in zijn geheel over moet nemen, dan is de kans klein dat hij daadwerkelijk naar de Waalwijkers vertrekt.

Room beschikt ondanks zijn reserverol toch over aardig wat ervaring. Zo was hij eerste keus tijdens het éénjarige vertrek naar Spanje van zijn collega Velthuizen.