FOK!filmtips van de dag: Kiss the Girls

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Sara Sandoval en Maria Alvarez, gespeeld door Salma Hayek en Penélope Cruz, zijn elkaars tegenpolen. Het enige dat ze gemeen hebben is hun Mexicaanse afkomst. Sara is de keurig opgevoede dochter van een rijke bankier en Maria is de dochter van een arme boer. Als Tyler Jackson, vertegenwoordiger van de bank van New York, Sara's vader doodt en het land van Maria's vader inpikt, hebben de dames ineens iets gemeen: ze willen wraak. Hoewel ze elkaar in eerste instantie niet vertrouwen, worden ze gedwongen om samen te werken in hun strijd om Tyler Jackson en zijn moordlustige bende tegen te houden. Ze besluiten alle banken te beroven die Jackson heeft ingepikt om zo het geld terug te geven aan de arme bevolking. Bandidas is om 20.30 uur te zien op RTL7.

De sci-fi thriller Jumper is geregisseerd door Doug Liman, die eerder The Bourne Identity en Mr. & Mrs. Smith op zijn naam schreef. Het is gebaseerd op het boek van Steven Gould en werd bewerkt tot een filmscript door David S. Goyer, Jim Uhls en Simon Kinberg. De hoofdrol wordt ingevuld door Star Wars-acteur Hayden Christensen. Hij wordt bijgestaan door Jamie Bell en Samuel L. Jackson. Voor de opnames van Jumper vertrokken Liman en zijn ploeg naar de meest exotische locaties, van Egypte tot Tokio en van Londen tot Rome. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Acht ontvoerde vrouwen, allen  zijn ze beeldschoon en talentvol. Daar houden de overeenkomsten echter niet op, ook zijn de dames allemaal in handen gevallen van de moeilijk grijpbare 'verzamelaar' Casanova. De jacht op hem is geopend. Één van de ontvoerde vrouwen weet te ontsnappen. Vastbesloten haar medegevangenen te bevrijden, krijgt ze hulp van Alex Cross, een meester in het oplossen van het onoplosbare. Al snel blijkt dat niet alleen zijn reputatie op het spel staat. Kiss the Girls is om 20.30 uur te zien op RTL8.

Beauty Shop, The Time Machine, Bloodsport, Cyborg en Forces of Nature zijn vanavond ook op de televisie te zien.