FOK!filmtips van de dag: A Mighty Heart

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Deze romantische komedie met Vince Vaughn, Jon Favreau, Jason Bateman, Kristin Davis, Malin Akerman en Kristen Bell vertelt het verhaal van vier stellen die met elkaar op vakantie gaan naar een tropisch eiland. Terwijl één van deze stellen hier is om aan hun huwelijk te werken, houdt de rest zich vooral bezig met zonnen en feesten. Maar dan blijkt dat deze vakantie inclusief groepstherapie is geboekt en komen er bij ieder stel steeds meer relationele problemen aan het licht. Couples Retreat is te zien om 20.30 uur op SBS6.

Op 23 januari 2002 verandert de wereld van Mariane Pearl voorgoed. Haar man Daniel, bureauchef voor Zuid-Azië van de Wall Street Journal, is bezig met een verhaal over de 'shoe bomber' Richard Reid. Voor het verhaal moet hij naar Karachi, waar een tussenpersoon hem toegang heeft beloofd tot een moeilijk te grijpen bron. Wanneer Danny naar de afspraak gaat, zegt hij tegen Mariane dat hij misschien te laat voor het eten zal zijn. Hij komt echter nooit terug. Mariane begint een wanhopige zoektocht naar haar vermiste man, totdat ze erachter komt dat hij op een verschrikkelijke manier werd vermoord voor het oog van de wereld.

Regisseur Michael Winterbottom staat bekend om zijn veelzijdigheid, maar heeft toch meestal een politieke boodschap in zijn films. Zo ook in het waargebeurde drama A Mighty Heart waarin Angelina Jolie de rol speelt van Mariane Pearl. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Na een missie in Cuba wordt de huursoldaat Shale herenigd met zijn verloofde Jane Hetzko, een lerares op een high school. Sommige studenten van Jane blijken bij een straatbende te horen en nadat ze zwaar mishandeld is gaat Shale undercover als haar vervanger om hier meer over te weten te komen. The Substitute is om 20.30 uur te zien op RTL7.

Missing in Action 2: The Beginning en The Golden Child worden vanavond ook uitgezonden op de televisie.