Tevreden toernooidirecteur sneert naar Haase

donroyco

Toernooidirecteur Marcel Hunze kijkt met voldoening terug op het verloop van de Topshelf Open in Rosmalen. Op het grastoernooi worden zaterdag de finales afgewerkt. "Ik denk dat er maar één iemand niet tevreden is", reageert Hunze tegen Novum Nieuws. Op ludieke wijze ging Hunze daarmee in op de woede-uitbarsting van Robin Haase woensdag, die zich irriteerde aan de in zijn ogen te harde muziek buiten het stadion.

Van een leien dakje ging het afgelopen week niet voor Hunze, die al in een vroeg stadium diverse publiekstrekkers zag sneuvelen en daarnaast te kampen had met zeer grillige weersomstandigheden. "Uiteindelijk houd ik er toch een heel goed gevoel aan over. Natuurlijk was het jammer van die toppers als Ferrer, Isner en Baghdatis." Hunze vestigde vervolgens tevergeefs zijn hoop op Nederlands succes. "Het bood perspectief voor anderen aan de bovenkant van het schema, waaronder Haase, maar helaas werkte dat ook niet."

Uiteindelijk kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht, mede door de finaleplaats van toptienspeler Stanislas Wawrinka. Hunze noemde dat het 'maximale resultaat'. De toernooidirecteur prees zich verder gelukkig met de goede prestaties van de Belgen. Kirsten Flipkens staat zaterdagmiddag in de finale tegen Simona Halep, terwijl Xavier Malisse in het mannentoernooi voor het vierde jaar op rij de laatste vier haalde. Het leidde tot een grote intocht van Belgische fans. Hunze kon zijn geluk niet op. "De Belgen zijn graag geziene gasten. Zij maken van het bezoekje echt een dagje uit en zijn daarnaast goede supporters. Ook als het slecht gaat, blijven ze achter hun spelers staan."

Hunze betitelde de publieke belangstelling als 'heel goed', zeker gezien de wisselende weersomstandigheden. Dinsdag steeg het kwik naar tropische waarden en moesten vanwege de hitte diverse voorzorgsmaatregelen voor de fans worden getroffen. Donderdag en vrijdag was plots de regen de grote spelbreker en liep het speelschema vertraging op.

"We hebben drie dagen een uitverkocht huis gehad", zegt Hunze. "Vrijdag was het ook niet verkeerd, ondanks dat de weersvoorspellingen niet goed waren. Dat heeft dan toch een nadelige invloed op de kaartverkoop."

Mogelijk zal veel Nederlanders deze editie van het Brabantse grastoernooi bijblijven vanwege Haases uitbarsting in de partij tegen Evgeny Donskoy. Hunze begrijpt die tirade nog steeds niet helemaal. "Ik heb het na die wedstrijd nog bij zijn tegenstander nagevraagd, maar die had helemaal geen muziek gehoord."