Grootverdieners weg bij Aston Villa

donroyco

Darren Bent, Shay Given en Stephen Ireland hebben geen toekomst bij Aston Villa. Het drietal drukt zwaar op de begroting en mag vertrekken. De opvallendste van de drie bovenstaande namen is die van Darren Bent. Aston Villa telde een recordbedrag neer om de spits naar Birmingham te halen, maar dat bleek geen garantie voor succes. Bent is zijn plek in het voorbije seizoen al snel kwijtgeraakt aan Christian Benteke.

Bent mag voor ongeveer negen miljoen euro weg bij Villa. Naar verluidt zijn Fulham en Newcastle United de voornaamste gegadigden om de aanvaller op te halen. De salariseisen van de international van Engeland liggen echter mogelijk in de weg. Hij verdient op dit moment zo'n drie miljoen euro per jaar.

De 37-jarige Given heeft nog een driejarig contract bij Aston Villa, maar mag eveneens op zoek naar een nieuwe werkgever. Ireland heeft aan het einde van het volgende seizoen een aflopend contract. De Ierse middenvelder wist nimmer te imponeren sinds hij overkwam van Manchester City.