Golfer Luiten in kwalificatie Britse Open

Boris (borisz)

Golfer Joost Luiten zal zich via het kwalificatietoernooi op Sunningdale proberen te plaatsen voor het Britse Open. Luiten die twee weken geleden zijn tweede zege boekte op de Europese Tour staat niet hoog genoeg op de wereldranglijst om zich direct te kwalificeren.

Het kwalificatietoernooi gaat over 36-holes en de Old en de New Course van Sunningdale zullen gebruikt worden. De twee banen liggen ten zuidwesten van Londen en zijn bijna buren van Wentworth. Maarten Lafeber heeft zich eveneens ingeschreven, maar staat nog als tweede reserve.

Aan het kwalificatietoernooi doen 96 golfers mee. Voor samenstelling van de deelnemers is de wereldranglijst gebruikt.  Lafeber is het laatste jaar weggezakt en staat nu 645ste. Luiten was in 2011 en 2012 wel automatisch geplaatst voor de enige major in Europa. Beide keren haalde hij de cut en in 2012 werd hij 45ste. 

De 96 deelnemers zullen strijden om twaalf startbewijzen voor het Britse Open, dat van 18 tot en met 21 juli op de baan van het Schotse Muirfield wordt gespeeld. Bekende namen die zich ook proberen te kwalificeren zijn: Thomas Björn, Brett Rumford, Pablo Larrazábal, Jeev Milkha Sing en Ross Fisher.