Trost wil sfeer bij VVV veranderen

Maarten (rubbereend)

René Trost wil als nieuwe trainer van VVV-Venlo de sfeer veranderen. De Limburger geeft daarbij aan uit te kijken naar zijn nieuwe klus als hoofdcoach.

Aan Voetbal International laat hij weten dat zin te hebben in zijn nieuwe baan. "Ik heb enorm veel zin om deze club weer omhoog te helpen. Ik weet dat niet veel spelers hier zomaar naar binnen lopen na de degradatie van vorig jaar. Daarbij moeten we eerst de sfeer omdraaien, om zo de boel weer op te bouwen."

Toch zien Trost veel mogelijkheden bij VVV. Zijn doel is namelijk om na één seizoen Jupiler League alweer terug te keren naar het hoogste Nederlandse niveau. Een ambitieuze doelstelling weet ook Trost. "Als je kijkt naar De Graafschap en Sparta Rotterdam, dan zie je dat het enorm kan tegenvallen."

Het maakt Trost overigens niet uit dat hij maar een contract voor één jaar heeft getekend. "Dat houdt me scherp", sluit hij af. Trost heeft overigens wel een clausule in zijn contract dat bij zijn verbintenis met een jaar kan worden verlengd.