Franco schakelt crowdfunding in

Sanne (Syth86)

James Franco heeft crowdfunding ingeschakeld om een trilogie van korte films te kunnen maken. Hij moet nog vijfhonderdduizend dollar bij elkaar sprokkelen. De 35-jarige Amerikaan heeft een filmpje gemaakt voor de crowdfundingsite Indiegogo waarin hij het publiek vraagt geld te storten om zijn filmplannen te financieren.

De drie korte films zijn gebaseerd op zijn boek over de Amerikaanse stad Palo Alto waar Franco op de middelbare school heeft gezeten. "Ik zie het als een boek over universele onderwerpen rond tieners", vertelt de filmmaker.

"Wat me nu heel erg bezighoudt is mensen verder helpen", vertelt Franco die voor zijn films de hulp heeft ingeschakeld van studenten van de New York University waar hij doceert. "Maar we hebben nog een klein beetje extra hulp nodig." De opbrengst van de film gaat naar een goed doel voor zieke kinderen.

Franco is voornamelijk bekend als acteur uit films als Milk, 127 Hours en Eat Pray Love. Hij staat bekend om de grote hoeveelheden projecten die hij op zich neemt. Zo heeft hij momenteel twaalf films als acteur op de planning en werkt hij als regisseur aan nog vier projecten. Eerder dit jaar was het drama As I Lay Dying, dat hij regisseerde en waarin hij de hoofdrol speelt, geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

Filmmaker Zach Braff wist via crowdfunding binnen drie dagen twee miljoen dollar te verzamelen voor zijn speelfilm Veronica. Ook Franco heeft veel vertrouwen in crowdfunding. "Ik denk dat dit de beste manier is om films te maken, omdat op deze manier wij de films kunnen maken die we willen maken."

Franco hoopt zijn project in dertig dagen gefinancierd te krijgen. De teller staat op ruim vijftienduizend dollar.


Franco schakelt crowdfunding in (Foto: Novum)