Clement ontevreden over rapport Sorgdrager

Frank (franklop)

Stef Clement is niet te spreken over het rapport van de commissie Sorgdrager. De renner van Blanco Pro Cycling stelt tegenover de website Wielerflits niet gehoord te zijn ondanks dat hij aangaf wel zijn kennis over het wielerpeloton te willen delen. "Het onderzoek is gepresenteerd als zijnde compleet, maar dat is het niet."

"Als ze mij niet hebben gehoord, is er dus in mijn ogen de mogelijkheid dat ze ook andere renners niet hebben gehoord, terwijl zij misschien ook informatie wilden delen", vertelt Clement. "Ik vind dat op z'n zachtst gezegd erg slordig en onnauwkeurig."

Clement vindt dat de commissie Sorgdrager alle informatie die ze had kunnen krijgen, met beide handen aan had moeten pakken. "Die commissie bevat mensen van buiten af. Als er dan van binnenuit informatie wordt aangereikt, is dat hun plicht om er iets mee te doen. Als ze zelf bepalen wie men wel of niet wil horen, maken ze een keuze in wat zij relevant vinden. En dat is raar."

Via journalisten hoorde hij dat de commissie niet voldoende tijd had om alle renners die informatie aanboden te horen. "Had dan meer tijd genomen zodat je beschikt over juiste informatie. Mijn conclusie is dan dat het rapport verre van compleet is en dus niet betrouwbaar."

De conclusie dat het sinds 2008 'beter lijkt te gaan' in het peloton, vindt Clement dan ook zwak. "Ik had dat kunnen bevestigen en dat is óók relevante informatie!"