De Bakker zet opmars voort

Frank (franklop)

Thiemo de Bakker heeft zijn opmars op de wereldranglijst maandag voortgezet. De Westlander steeg opnieuw vijf plaatsen en staat nu 86e. De 24-jarige De Bakker reikte vorige week op Queen's voor het eerst sinds februari tot de tweede ronde van een ATP-toernooi.

Ook Robin Haase en Igor Sijsling boekten terreinwinst. Beide tennissers klimmen een plaatsje en staan nu respectievelijk 57e en 59e. In de top van de ranglijst veranderde er niets. Novak Djokovic leidt de dans, voor Andy Murray en Roger Federer. David Ferrer, deze week actief in Rosmalen, houdt Rafael Nadal (5) opnieuw achter zich.

Bij de vrouwen handhaafden Kiki Bertens en Arantxa Rus zich op dezelfde positie. Bertens is op de 59e plaats de enige Nederlandse in de top honderd. Rus staat 151e. Serena Williams, Victoria Azarenka en Maria Sharapova voeren de ranglijst aan.

De Nederlandse tennissers doen deze week mee aan het toernooi in Rosmalen. Bertens werd al uitgeschakeld op het Brabantse gras. Haase en Michaëlla Krajicek, de mondiale nummer 829, bereikten wel de tweede ronde.