Slachtoffers gasboorplatform zijn Nederlanders

Redactie

De twee mannen die zijn omgekomen bij het ongeluk op een gasboorplatform in de Noordzee vrijdagochtend zijn Nederlanders. Het gaat om een 47-jarige man uit Rotterdam en een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Dat melden woordvoerders van de bedrijven waar de mannen werkzaam waren.

De man die gewond raakte is een 48-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Leeuwarden gebracht waar een gebroken rib werd geconstateerd. Hij mag zaterdag weer naar huis, laat een woordvoerder van het Den Helderse bedrijf Multimetaal, waar de man monteur is, weten.

De omgekomen Rotterdammer was eveneens werkzaam als monteur voor Multimetaal. De man uit Capelle aan den IJssel was als toezichthouder op het gasboorplatform aan het werk voor het bedrijf Technology Consultants uit het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf.

Het ongeluk gebeurde kort voor 10.00 uur tijdens testwerkzaamheden aan apparatuur op het platform. De productie van het boorplatform lag op het moment van het ongeluk stil. Het platform is van de Franse energiemaatschappij Gdf Suez en ligt ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Den Helder.

De politie en het Staatstoezicht op de Mijnen onderzoeken het ongeluk.