Levenslang voor moorden bij Manchester

Redactie

Een Britse man is donderdag tot levenslang veroordeeld wegens moord op vier personen, onder wie twee ongewapende politieagentes.

De 30-jarige Dale Cregan bekende dat hij de agentes had doodgeschoten toen ze in september afkwamen op een inbraakmelding bij Manchester. Op het proces bekende hij ook de moord op een vader en zoon eerder vorig jaar. Die moord kwam volgens de aanklagers voort uit een langslepend conflict tussen twee criminele families.

Cregan lokte de twee agentes vorig jaar naar een adres in Manchester met een valse melding van een inbraak. Toen ze aankwamen, onthaalde hij de twee ongewapende agentes op een regen van 32 kogels. Ook gooide hij een handgranaat in de tuin van het huis alvorens de benen te nemen.

Cregan gaf zichzelf kort daarna aan bij de politie. Hij zei de twee agentes te hebben gedood omdat de politie zijn familie maar niet met rust liet.

Vier medeplichtigen van Cregan in de moord op de vader en zoon kregen donderdag eveneens levenslang opgelegd; een vijfde verdachte kreeg zeven jaar.