Doden bij treinongeluk Buenos Aires

Redactie

Bij een botsing van twee treinen in een voorstad van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn donderdag tijdens de ochtendspits zeker drie passagiers om het leven gekomen en meer dan honderd gewond geraakt. Een dubbeldekker reed in op een andere trein die tussen twee stations stilstond.

Reddingswerkers proberen slachtoffers uit de treinwrakken te bevrijden. Gewonden worden met helikopters en ambulances afgevoerd naar vier ziekenhuizen in de omgeving.

Het ongeluk voltrok zich op de lijn van het station Once in het centrum van de stad naar Sarmiento. Omdat de trein de stad uit reed, zaten de wagons beduidend minder vol dan van de treinen de stad in.

Op dezelfde lijn deed zich vorig jaar een ongleuk voor dat aan 51 mensen het leven kostte, en waarbij zevenhonderd mensen gewond raakten. President Cristina Fernandez beloofde de verantwoordelijken te vervolgen en nieuwe investeringen om de veiligheid te verbeteren. Ook werd het beheer van forensenlijnen onder staatstoezicht geplaatst.

Volgens een vakbondsleider was de dubbeldekker die bij het ongeluk van donderdag betrokken zes maanden buiten bedrijf geweest voor onderhoud. De locomotief was van nieuwe remmen voorzien en pas onlangs weer in gebruik genomen.